Vzhledem k blížícím se Vánocím jsme pro Vás chtěli připravit něco exklusivního. Jelikož Enzo od BBR jsme už měli v létě, obrátila se naše pozornost na neméně exklusivní značku a to Red Line Models a jejich modely FERRARI.

Protože většina lidí chce na Vánoce udělat jiným nebo i sobě radost z exklusivního dárku a sběratelé nejsou vyjímkou, sáhli jsme po opravdové třešničce na dortu a to po sadě dvou FERRARI 612 Scaglietti CHINA 15000 Red Miles v měřítku 1:43, kterou jsme měli skladem jako jedni z prvních v Evropě.

Tento model byl jedním z nejvíce očekávaných a zároveň je už nyní mezi sběrateli velmi ceněn pro svoji exklusivitu a i jako památka na zcela ojedinělou akci, což se mimo jiné projevilo ve světě i tím, že první dodávka byla velmi rychle prodána. Pokud Vám snad historie tohoto modelu nic neříká, tak se v krátkosti pokusíme o výklad vzniku tohoto modelu.

Jak všichni dobře víte tak se letos jela premiérově Velká cena Číny formule 1 v Shanghai. Při otevírání okruhu se zárověn otevřelo obchodní zastoupení FERRARI pro Čínu. Při této příležitosti se do Shanghaie několik stovek vozů Ferrariri z celé Asie. Při této příležitosti se rozhodla firma Ferrari propagovat své vozy a zároveň demostrovat kvalitu vozů Ferrari akcí Ferrari 15000 Red Mile Tour. V rámci této akce bylo najely vozy Ferrari Scaglietti v období od 26. 8. - 29. 10. 2005 15000 mil po Číně. Vozy byly řízeny padesátkou čínských a mezinárodních novinářů. O náročnosti celé akce svědčí i že vozy najely několik tisíc kilometrů po nezpevněných cestách ve výšce okolo 4000 m nad mořem v oblasti Tibetu nebo, že absolvovali část cesty, po které putoval i Marco Polo. Součástí akce byla také propagace nových pneumatik Pirelli Ultra-High Performance P Zero Rosso a Winter Sottozero, které celou cestu přestály bez úhony.

Bližší informace o akci Ferrari 15000 Red Miles Tour najdete zde

 

Jako památku na tuto v dnešní době zcela ojedinělou akci vyrobila firma Red Line Models sadu obou vozů, které tuto akci absolvovali a tuto sadu by neměla žádná jiná firma vyrábět.

 

Model můžete samozřejmě zakoupit v našem shopu zde


 

Malá rada na závěr - pokud máte o tuto sadu zájem, tak bych dlouho neváhal protože  kromě pověstné kvality modelů Red Line Models můžete mít také něco zcela ojedinělého a máme jen pár kousků a navíc za skvělou cenu!!!