Zažijte to, o čem ostatní jenom sní...

62. Spielwarenmesse International Toy Fair Nurnberg

Spielwarenmesse (Veletrh hraček)
je světovou jedničkou mezi veletrhy v oblasti hraček a výrobků pro zájmové aktivity a volný čas. Jednou za rok se všichni výrobci hraček, představující lídry trhu, sejdou na jednom místě v Norimberku a proto tento veletrh představuje jedinečnou a obrovskou nabídku produktů, cílených informací a spousty příležitostí pro obchod.
 
Proč se zůčastnit
Zhruba 2700 vystavovatelů z 63 zemí
160.000 m2 výstavních ploch , vystaveno bude skoro 1 milion produktů
Zastoupení vedoucích firem oboru, které dominují trhu
2. Mezinárodní hračkářský kongres
Barometr trendů s asi 70.000 novinkami
Zvláštní expozice a odporné přednášky pro poskytnutí impulsů na ovlivnění obratů v obchodu
 
Nenechte si ujít
Novinky a inovace – hledáte nové nápady, nové výrobky a témata, najdete je v inovačním centru
ToyAward – od letošního roku budou výrobky soutěžit dle nové koncepce. Výrobky budou rozděleny podle věkových skupin a hodnocen bude i pedagogický aspekt výrobku.
Svět licencí – středisko pro vše co se týká licencí včetně možných jednání mezi zadavateli licencí, licenčními agenturami , médii a výrobci.
2. Mezinárodní hračkářský kongres – hlavními tématy letošního kongresu budou bezpečnost hraček, on-line marketing a obchod, sociální sítě. Diskutovat můžete s nejlepšími experty a znalci brandže.
Toys go green – hrajme si v souladu s přírodou. Prezentace bude ukazovat výrobcům i obchodníkům perspektivy pro ekologické vědomí v hračkářské branži
Toy Business forum – přednášky a diskuze s významnými experty trhu.
 
Upozornění:
Bohužel musíme upozornit návštěvníky, že došlo ke zdražení vstupenek kupovaných u pokladny a to u denní vstupenky na 23 EUR a permanentky na 49 EUR. Ceny v předprodejích zůstávají na loňské úrovni 17, resp. 35 EUR. Po dobu veletrhu platí vstupenka i jako volná jízdenka v hromadné dopravě.  
Od 1.1.2011 je třeba pro vjezd do centra Norimberku mít na autě umístěnou ekologickou známku opravňující k vjezdu. Ekologická zona je vyznačena značkou zákaz vjezdu s nápisem Umwelt zone a barvou v kolečku , která označuje zda můžete se svým vozidlem vjet do zony. Pokuta za vjezd bez známky je od 40 EUR a známka je povinná i na nejnovějším automobilu. Vedení veletrhu sice přislíbilo, že v době konání veletrhu a se vstupenkou by mohli být policisté benevolentnější, ale dle našich zkušeností z jiných německých měst na to nelze spoléhat. Prostě bez nálepky za zákaz raději nejezdit.