FERRARI ENZO od firmy BBR v prodeji

Tak jsme se konečně dočkali. Ve čtvrtek dorazily krabice, na kterých se skvělo tolik očekávané logo BBR. Po otevření krabice jsme zjistili, že je plná polysterenových kuliček, ale pod nimi byl další karton obsahující tolik očekávané FERRARI ENZO v měřítku 1:18 od firmy BBR. Po vybalení, kdy jsme byli překvapeni velmi pevnou krabicí, jsme zjistili následující obsah krabice - 12 stránková návod, krycí plachta, vzpěra kapoty, klíč na kola, kufry na zavazadla a samotný model. Při podrobném zkoumání modelu nás zaujal především perfektní lak, zajištění kapoty a pár detailů jako např. otvírání víčka nádrže, teda vše co lze od modelu v této kategorii očekávat.

Dle popisu výrobce má model následující parametry:

- vysoce kvalitní kovová karoserie s plně funkčními díly
- model je ručně sestaven z více než 570 precizně vyrobených dílů
- lakování je provedeno originálním lakem FERRARI

Model se skládá z těchto počtu dílů

tlakové odlitky  43
plastická hmota  255
přesné kovové díly  73
decals  63
leptané díly  19
ostatní materiály  120

Délka modelu: 260mm
Šířka modelu: 114mm
Výška modelu: 64mm


Závěrem

Pomineme-li ENZO od firmy Hotwheels, což je ale úplně jiná kategorie, je tento model od firmy BBR naprosto ojedinělý a nelze předpokládat, že by ho v tomto měřítku a kvalitě někdy vyráběl ještě někdo jiný. I když se jedná o první model firmy BBR v měřítku 1:18, je tento model skutečným skvostem, plně srovnatelným např. s modely EXOTO. Sama cena dělá z tohoto modelu exklusivní zboží, vždyť se jedná i o vyjímečný automobil, ale i když nemáme zprávy, že by tento model byl vyráběn v limitované sérii, nelze předpokládat, že se ho vyrobí tisíce a proto nedoporučujeme s koupí otálet, skutečného vozu se také vyrobilo pouze několik set kusů.

Bohužel vyjímečný model má také vyjímečnou cenu, ale zcela určitě také zaujme vyjímečné místo ve Vaší sbírce. A navíc jej zatím nikde jinde v ČR neseženete.

Cena s DPH: 6200 Kč

Obrázky najdete a koupit můžete zde

P.S. Pokud nemáte přeobjednávku, tak v době psaní tohoto článku zbývá ještě k prodeji pouhých 16 kusů.