Když dva dělají totéž nemusí to být vždy totéž aneb porovnání Lamborghini Reventón od BBURAGO a Mondo Motors.

Dnes jsme měli v poště malé překvapení od jednoho sběratele modelů, který se mimo jiné specializuje na vozy Lamborghini a tak nelenil a porovnal modely Lamborghini Reventón od firem BBURAGO a Mondo Motors. Za poskytnuté fotografie a postřehy mu děkujeme.

Nejprve si musíme uvědomit co je to model? V naších souvislostech se jedná o zmenšeninu předlohy a to v našem případě v měřítku 1:18. V tomto se snad můžeme všichni shodnout, ale máme tu druhý problém. Modely jsou trošku odlišné v detailech a nám se nepodařilo zjistit, zda skutečně vycházejí ze stejného vozu, takže pokud se nejedná o stejnou předlohu tak můžete porovnat jednotlivé verze. V případě, že je předloha stejná můžete zase porovnat jak se s tím výrobci vypořádali. Pro lepší názornost jsme fotografie popsali názvem výrobce.

Nejprve celkové pohledy

Níže si všimněte odlišného odstínu přední kapoty u BBURAGA, že by to byl plast? Při běžném pohledu to tak není vidět.

A teď pár detailů

Docela rozdíl?

No i ten motor vypadá pokaždé jinak

Taky docela rozdíl?

No fuj brzdy bez třmenů!

Tady ten motor je opravdu divný!

Tady to skoro vypadá, že se nejedná o stejný model!

A ted perlička na závěr - pohled zvrchu

To BBURAGO se zdá poněkud menší a zkuste hádat proč? No přece proto, aby se vlezlo do krabice, obvyklý nešvar firmy BBURAGO a ani nynější vlastník Maisto na tom nic nezměnil. Letmým přeměřením to vypadá, že Mondo je v udávaném měřítku blíže skutečnosti.

No a co na závěr. Dle našeho názoru při zhruba stejné ceně je zpracováním detailů lepší BBURAGO, ale zase mu některé chybí (brzdové třmeny), což je na dnešní dobu dost velký nedostatek. Také za horší lak a měřítko, ať se vleze do krabice ho nepochválíme, Pro který model se rozhodnete je jenom na Vás, my vzhledem k tomu, že tento model moc výrobců asi dělat nebude bychom doporučovali Looksmart, ale ten zase nemá nic otvíracího a bude cenově trochu jinde.

 

Porovnat modely se skutečným vozem můžete - ZDE  

 

 Vaše názory na výše uvedenou problematiku můžete vyjádřit v diskuzním foru.