Vzhledem k některým názorům na užitkové verze Škody 1203 jsme se rozhodli se na ně podívat podrobněji. Všechny modely vycházejí ze sériové Škody 1203, ale i přesto prošly drobnými úpravami interiéru, aby byly svým předlohám co nejpodobnější.

ŠKODA 1203 HASIČI (FIRE TRUCK) - lakování je zcela bezchybné, úpravou prošla dělící přepážka, žebříky připevněné ke střeše působí reálně a dokonce na střeše pevně drží. Při pohledu do vnitřku vozu je to trošku horší, jelikož ze změti hasicích přístrojů nevíme jak si to vyložit, přiznám se, že barva a tvar přístrojů mi nic neříká, ale to lze odpustit.

 

ŠKODA 1203 POHŘEBNÍ SLUŽBA (BURIAL PURPOSES) - zde nejdeme opět realistické provedení přepážky, perfektní potisk loga a uvnitř je pro ty největší detailisty i rakev, bohužel nejde zjistit, zda obsahuje i nebožítka.

 

ŠKODA 1203 SANITKA (AMBULANCE) - tak s touto variantou si výrobce vyhrál nejvíce, opět nechybí reálná přepážka, uvnitř sanitky je vymodelováno křeslo i lehátko. Zvenku musíme opět pochválit kvalitu potisků, realistický maják a kapličku kříže.

Vzhledem k ceně modelů jsou provedeny ve velice dobré kvalitě a je třeba si uvědomit, že podobnou kvalitu najdeme u jiných značek za zhruba dvojnásobnou cenu, na druhou stranu jsou i modely za třetinu, ale jejich provedení je v porovnání s Abrexem velmi hračkovité a více méně se nedá porovnávat vůbec a pokud je mi známo, tak pohřebáků v tomto měřítku moc nenajdete. Abych nebyl napadán z podjatosti našel jsem i jednu věc co se mi moc nelíbí. Ačkoliv modely, zvláště pohřebák a sanita jsou označeny konkrétním ústavem, je docela zvláštní proč na SPZ není reálné číslo, ale text Škoda 1203, to že jde o model výstavního kusu bych i pochopil, ale nechce se mi věřit, že by se někdy pohřebák vystavoval a pokud ano, tak určitě ne s rakví i když je pravda, že jsem na žádné výstavě pohřebnictví nikdy nebyl. Další obrázky celkových pohledů jednotlivých modelů najdete v shopu.

Pokud máte potřebu k daným modelům diskutovat, navštivte diskuzní forum.