Právě jsme se vrátili z veletrhu hraček z Norimberku a můžeme Vám říci, že kdo nebyl nebo ještě nepojede může jenom litovat.
V sérii článků Vám představíme co nás zaujalo a na co se můžete těšit.

Takže začínáme a to podle abecedy


ABREX

Firma ABREX byla dosud známá jako především distributor modelů Cararama, ale v loňském roce představila i vlastní modely pod značkou ABREX vyráběné firmou Hongwell. Letos překvapila svou účastí na veletrhu, ale především tím, že od slibů došlo k činům. Na svém stánku představila téměř kompletní řadu modelů ŠKODA ze svého velmi nadčasového katalogu z nichž se některé již blíží finální verzi. Vidět jste mohli Š 120, 100, stará Octavia a Felicie a to v měřítku 1:43 a 1:72. Jako bonbonek byl vidět i Popular. Ve finální verzi byly představeny i modely okruhových Octavií či Fabie Policie a jiné. V měřítku 1:24 přibyly k modelu Fabia Combi i Octavia II sedan a kombi, Superb a stará Octavia Tour. Některé modely by měly být k dispozici v měsíci únoru, přesné termíny Vám sdělí fima Abrex, ale vzhledem k předchozím slibům...?

 

 

 

 

AUTOART
Z expozice bylo zřejmé, že inflace modelů, které se objevily v loňském katalogu nebude pokračovat. Těšit se můžeme za další okruhové speciály především z asijských mistrovství,

fanoušci rally se dočkají této Lancie,

modely vozů BMW se letos rozrostou o další typy, z nichž některé budou na trhu velmi brzy,

dočkáte se i tohoto VIPERU,

taky bude rozšířena řada Chevroletů Corvette,

v dost pokročilém stadiu byl k vidění i model Toyota Corolla a Aston Martin.

Pro sběratele katalogů mám nepříznivou zprávu. Je sice k dispozici katalog č. 11, ale není ve velkém formátu, ani není v menším formátu, který se kdysi vkládal do krabic, ale je pouze v ještě menším formátu asi polovičním než býval. Dobrá zpráva je, že snad bude i velký katalog, ale kdo ví?