Dnem 9. 10. 2005 můžete začít hlasovat v anketě "Model roku"

Po sečtení všech nominačních hlasů bylo vybráno z každé kategorie 10 modelů s nejvyšším počtem nominací a tyto byly nominovány do ankety. Jen tak mimochodem i po průběžném sčítání jsem to stejně počítal ještě celý víkend. Nominace v jednotlivých kategoriích jsou v některých případech dost překvapivé. Osobně se například divím každý rok proč v anketě Auto roku vyhrává nějaká Škoda a teď vidím, že národní hrdost je i v modelech. Jednotlivé nominace jsou v kategori seřazeny dle abecedy, jejich pořadí v žádném případě není dle množství nominačních hlasů. Bohužel jsme trochu podcenili některé kategorie a to především kategorii D, kde se nešešlo požadovaných 10 nominací a po důkladném zvážení jsme se s ohledem na současnou nedostupnost modelů rozhodli nenominovat další modely, abyste nemuseli hlasovat pro modely, které nemůžete u nás koupit a tudíž je neznáte.

Oříškem také byla kategorie "Zlomený podstavec", právě u této kategorie jsme mysleli, že nebude s nominacemi problém, ale jak je vidět, moc Vás toho netrápí. Z nominací to této kategorie byly vyřazeny některé Vaše nominace, takže pokud tam neuvidíte zrovna tu svou nedivte se, vyřazeny byly především z těchto důvodů:
- nešla ověřit pravdivost tvrzení
- na vyřizování vzkazů a sporů mezi Vámi můžete použít diskuzi
- nominace obsahovala skrytou reklamu
- nominace nemůže řešit vztahy mezi konkurencí 
- nominace byla pouze od jednotlivce
Z těchto důvodů jsem provedli selekci a sloučili více nominací do jedné z čehož vyšlo uvedených šest nominací. Jelikož prostor v anketě nedává možnost důkladně popsat důvody nominace, činíme tak zde.

Firma ABREX - za špatné zásobování trhu
Vaše důvody uváděné v nominaci - dlouhodobě přetrvává nedostatečné zásobování trhu jak v množství tak v sortimentu modelů CARARAMA. Modely se většinou pouze objeví na trhu a kdo zaváhá tak je třeba už za několik týdnů těžko shání a nejsou k sehnání katalogy, nové zboží nechodí zrovna často.
Náš komentář - i když o této skutečnosti samozřejmě víme, je třeba také chápat, že s Číny nejde dovézt pár kousků od jednoho modelu, ale určité obvykle velké balení, což v uřčitých jednotlivých případech nemusí být rentabilní.

Firma AUTOART - za některé modely řady Motorsport
Vaše důvody uváděné v nominaci - modely nemají otvírací díly a motor, jsou některými prodejci prodávány za stejnou cenu jako modely co toto mají, cena je stejná nebo není o tolik nižší, vadí to především u vozů WRC a LeMans. 
Náš komentář - výrobce udává u těchto modelů, že pro rychlost uvedení na trh budou v tomto provedení. Jinak Vás plně chápeme, mít všechna auta WRC s otvíracími díly a zrovna XSARU nebo BENTLEY ne je fakt k vzteku. Cenovou politiku ostatních nemůžeme komentovat.

Firma BBURAGO - špatná modelová politika a současná likvidace
Vaše důvody uváděné v nominaci - dlouhodobě málo novinek a když jsou, tak ne moc zajímavé, pro některé nesmyslnost řady Disney a údajně je dnes firma v likvidaci.
Náš komentář - plně souhlasíme i když jsou třeba regiony, kde se Disney dobře prodává. Firma by měla začít s výrobou omezeného sortimentu asi do konce roku.

Firma EXOTO - nedostupnost modelů v Evropě.
Náš komentář - na veletrhu v Norimberku firma slibovala, že zřídí sklad v Evropě a v jednotlivých zemích své zástupce. Mezitím většina firem co EXOTO dovážela je přestala prodávat a o nových distributorech není nikomu nic známo. Naše zkušenost je taková, že ani na jeden mail nebo fax se firma EXOTO ani nenamáhala odpovědět.

Firma HOTWHEELS - nedostupnost zboží v ČR
Vaše důvody uváděné v nominaci - modely nejsou dlouhodobě k dispozici, značné zpoždění novinek, některé modely nejsou v Evropě k sehnání.
Náš komentář - situace podobná jako u EXOTO, současné zastoupení v ČR má zřejmě zájem jenom o řetězce, modely se těžko shání i v EU.

Firma KADEN - za neschopnost vyrábět modely ŠKODA
Vaše důvody uváděné v nominaci - nedostupnust modelů dlohodobá nedostupnost historických škodovek, v současnosti už nejsou ani nové, hlavně policie.
Náš komentář - na výrobu historických škodovek je třeba licence, kterou je třeba získat. Rentabilita výroby je od 1000 ks v jedné barvě,ale v současnosti je firma plně vytížena výrobou pro svého zahraničního partnera. Ale stejně to trvá moc dlouho!!!

A na konec máme pro Vás důležité upozornění - u některých modelů není zatím k dispozici obrázek, zkusíme ho tam co nejdříve dodat, ale s tím si snad poradíte. A teď to důležité upozornění

POZOR!!!
Hlasovat můžete v jedné nebo v libovolném počtu kategorií, ale pouze po vyplnění jména nebo přezdívky a mailové adresy a to pouze jednou z jedné mailové adresy. Dobře si Váš hlas rozmyslete než jej dáte odeslat!!!

Závěrem doufám, že hlasovat budou i ti co byli líní psát nominaci a přeji Vám hodně štěstí při losování, ceny opravdu stojí za to. Po ukončení hlasování si pečlivě zkontrolujte došlou poštu, aby jste nepřišli o výhru a zárověň si nezapomeňte udělat v pátek 28. října volno, aby jste se mohli případně zůčastnit slavnostního vyhlášení ať již jako soutěžící nebo jejich náhradníci.

Hlasovat můžete po kliknutí na tlačítko

nebo na

www.modelroku.cz