Při probírání nezodpovězených mailů jsem narazil na mail samotného ředitele firmy EXOTO

 

Předmět: Různorodost ve spotřebitelských cenách

Tělo mailu: Během Norimberku 2008 a i jindy jsme si často vyměňovali názory na rozdílné koncové ceny.  Různé země mají různé poplatky, distribuční kanály, kursy měn a daňové sazby, což je hlavní důvod proč nejdou srovnávat ceny modelů EXOTO v USA s cenami ve Vaší vlastní zemi.

Při čtení včerejšího WALL STREET JOURNAL (míní tím 28.3.2008) jsem přišel na zajímavý článek, který se zabýval celosvětovými cenovými problémy spotřebního zboží. Zdá se, že náš obor nemá sám takové problémy.

Prostudováním přílohy si všimněte, že cena fotoaparátu NIKON D-80 se mění mezi $785.00 po až $1,349.00 v souvislosti s tím, ve kterém městě na světě ho kupujete. Rozdíl $564,00 na spotřebním zboží v průměrné ceně $1,000,00.

 

 

Novinový výstřižek Vám posílám jenom pro Vaši vlastní informaci.

S úctou

Tony P. Keusseyan
Exoto Inc.

 

Co na to říct?

Na rozdílné ceny jsme si již zvykli, jelikož s nimi nic nenaděláme i když dolar k Euru není dávno 1:1. Jediné o čem jsme s Tonym poslední 2 roky diskutovali bylo to, že ceny již neodpovídají značce a (ne)kvalitě posledních modelů, což sám dle příspěvku v diskuzním foru Tony přiznal.

Nutno podotknout, že u nás se výše uvedený fotoaparát prodával v té době kolem $1,050,00. Dovolím si ještě upozornit, že Tony v Norimberku slíbený, pro naše poměry upravený ceník modelů, plán výroby ani katalog do dnešního dne neposlal. Obrázek si udělejte každý sám.