Jak už tomu tak někdy bývá, dospěje občas některý se sběratelů k rozhodnutí část své sbírky prodat a zde přichází právě velká šance ostatních sběratelů na doplnění své sbírky a získání třeba i naprostých unikátů dnes již nedostupných modelů.


Stejně je tomu i dnes, kdy se jeden ze známých českých sběratelů po dlouhém a pečlivém rozmýšlení rozhodl část své sbírky prodat. Kromě některých stále ještě více či méně dostupných modelů, jsou na prodej i doslova řečené „rarity“, které jsou takřka nesehnatelné na trhu v ČR a někdy i velmi těžce dostupné v celé Evropě či USA. Důvodem vzácnosti těchto modelů je fakt, že tyto modely byly vyrobeny např. dnes ji neexistující UT models, respektive americkými firmami GMP, ERTL, Highway 61/Supercars, které jsou na českém trhu velmi málo zastoupeny. Jedná se zde o modely závodních aut bez reklam a startovních čísel, přesně tak jak byly auta dodána z továrny klientům, tzv. klientská závodní auta. Některé z nabízených modelů byly vyrobeny v limitovaných sériích a některé jsou tzv. dealerské edice (oficiálně dostupné pouze u dealeru skutečných aut).


Na prodej jsou modely od amerických výrobců, kde tyto modely představuji právě klientské auta pro závody dragsterů z let 1963 – 1967. Například jde o model 1966 Ford Fairlane 500 od GMP, kterému se mimo jiné kličkami ve dveřích ovládá otevírání skel ve předních dveřích, či model 1964 Ford Thunderbolt z původní dnes již neexistující série Ford Precision 100 (vyrobené k oslavě 100. výročí založení firmy Ford) vyrobené ERTLem, kterému nechybí např. ani klíček v zapalování. Dalším k prodeji je dnes již raritní model klientského závodního 1967 – 1972 NSU TT. Jeho kvalita sice není porovnatelná se současným standardem, ale základ modelu původně vyrobený firmou Revell byl dále upraven německým špičkovým specialistou na modely NSU, Uli Nowakem.


Z dalších nabízených modelů klientských závodních aut z poslední doby stojí za zmínku především dealerská edice modelu 2001 BMW M3 (E46) GTR (tmavě modrý až černý = karbonově černý) od Minichampsu, na celém světě téměř nedostupný originální model bílého 1996 – 1998 Porsche 911 (993) GT2 Evolution od UT models, či modely McLarenu F1 od stejného výrobce.


Máte-li o nákup těchto modelů zájem nebo se chcete jenom tak na ně podívat, navštivte stránku sběratele, kterou najdete

 - ZDE -

kde naleznete celkovou aktuální nabídku modelů k prodeji, jejich fotografie, tak i další informace, včetně cen modelů, které jsou velmi přijatelné vzhledem k nedostupnosti modelů na trhu.


UPOZORNĚNÍ: Jelikož obvykle na našich stránkách soukromou inzerci neumožňujeme a v diskuzním foru je zakázána, děláme v tomto případě vyjímku, jelikož dotyčný sběratel modely pouze sbírá a nijak s nimi nekšeftuje.