Po zveřejnění článku o novinkách CMC přišlo několik dotazů na to jak funguje předobjednávka a garantovaná cena. Pokud Vás to také blíže zajímá čtěte dál.

 

Předobjednávka – jelikož se nám v loňském roce poměrně dost často stávalo, že po nákupech především polských a slovenských zákazníků, kteří se dostavili hned v pondělí a zpravidla kupovali více kusů i pro své známé, nebylo dostatečné množství zboží pro ostatní zákazníky, nabídli jsme našim stálým zákazníkům možnost si modely předobjednat. Předobjednání probíhá tak, že jakmile je znám výrobní program nebo časový harmonogram distribuce obdrží všichni zájemci seznam zboží, které bude dostupné a z něhož si vybere zboží o které má zájem. Po obdržení předobjednávek je potom sečteme a objednáme to správné množství, do kterého bychom se třeba bez Vašich předobjednávek nemuseli trefit, jelikož se stále ještě v tomto oboru učíme. Tento systém používáme úspěšně již několik let u našich některých VIP klientů, kteří sbírají měřítko 1:18 a v současné době po nárůstu počtu klientů sbírajících měřítko 1:43 jej chceme nabídnout i jim.

 

 

Komu je systém předobjednávek určen:

Klientům, kteří jsou velmi pracovně nebo jinak vytíženi a nemají čas každý den surfovat po internetu, aby zjistili co je nového a přitom nechtějí o nějaký model přijít a hlavně jim nevadí, že máme třeba občas některý model o pár dnů později než jiní prodejci, což se ale skoro nestává. Po zadání předobjednávky nic z tohoto nemusejí, jakmile je model u nás na skladě, jsou neprodleně informováni nebo je jim model rovnou odeslán, případně odložen. Většina VIP klientů nám tak dává objednávku na celý rok. Bohužel někdy se stává, že modelů není dodáno objednané množství a potom jsme nuceni upřednostnit klienty dle data předobjednávky.

 

 

Komu není systém předobjednávek určen:

Systém není bohužel určen především klientům, kteří si zakládají na tom, že model mají jako první na světě, první v Evropě nebo aspoň první v České republice, ať to stojí co to stojí, jelikož toto nejsme až na vyjímky schopni zajistit, jsme přece jen malá země s malým trhem a u většiny výrobců nejsme ani zóna s přednostním dodáním. Samozřejmě, že se ale i těmto zákazníkům nebráníme, ale občas to má neblahý důsledek, protože někteří zákazníci uvažují způsobem, že si zboží předobjedná, ale pokud bude někde dříve, tak si ho prostě koupí tam a od nás ho už neodebere s tím, že to přece nějak prodáme a nebo se sejde pár objednávek od různých vtipálků. Vzhledem k tomu, že si nechceme vytvářet hromady objednaného a následně neodebraného zboží a všechno má mít svůj řád, musíme Vás upozornit, že toto lze udělat pouze jednou a poté žádnou další předobjednávku od takového klienta už nepřijmeme, totéž se týká i klientů, kteří řádně nepřebírají své zásilky. Samozřejmě ale tolerujeme pokud se tak stane náhle z finančních , rodinných důvodů nebo jiných závažných důvodů.

 

 

Je tedy jen na Vás pro jaký systém nákupu se rozhodnete, samozřejmě budeme mít modely i pro ty klienty, kteří si neobjednali předem. V případě, že máte o předobjednávku zájem, pošlete nám mailem o jaké modely a výrobce máte zájem a my Vám zašleme bližší informace, popř bližší informace o tom, u kterých výrobců lze objednat předem najdete v nejbližší době na našich stránkách.

 

 

 

Garantovaná cena – garantovanou cenu používáme většinou právě pro některé předobjednávky nebo jako bonus pro účastníky některých našich akcí nebo akcí, které podporujeme. Používáme ji také v případech, kdy je nutno předat výrobci objednávku a není dosud známa konečná cena nebo jsme upozorněni, že se cena ještě může změnit. Garantovanou cenu používáme také v případě, že nám výrobce nabídne zvýhodněnou cenu např. za objednávku během veletrhu nebo do určité doby po něm, případně akční ceny za odběr určitého množství zboží. Toto zvýhodnění pak promítneme do cen u Vašich objednávek splňující naše požadavky. Cena je pak garantována bez ohledu na kurz cizích měn, zdražení výrobce nebo dopravy, či zavedení například bezpečnostního či palivového příplatku.

 

V současné době můžete využít garantované ceny například u předobjednávky novinek CMC, kdy je cena garantovaná každému komu byla zatím nabídnuta nebo tomu, kdo si uvedené novinky objedná do 15.3. 2006.