SOLIDO
SOLIDO nadále pokračuje v ofenzívě na trhu, představili celkem dost nových modelů a kopyt, ale také reedice, u nichž nám nikdo nechtěl dát informaci zda jsou z nových forem.
Těšit se můžeme na Aston Martin DBR9, který by snad mohl být od SOLIDA jako první v měřítku 1:18. Zajímavé byly i další modely starších francouzských vozů jako Renault 12 a 5. Velké očekávání vzbuzovalo kopyto vozu Peugeot 205 - 16 rally a Citroen C4 WRC. Ve finální fázi byly přesstaveny i tiningové verze Peugeot 407 a 206.

 

 

 

SPARK
U této firmy nás především představily jejich prototypy v měřítku 1:12, ke kterým jsem ale nedostali žádné další informace. Nemohl chybět ani prototyp Aston Martinu DBR9 a mnoho dalších.

Zvláště tento Bentley vypadal zajímavě

A toto je opravdová lahůdka - Fangiuv Mercedes

A tento model snad nemůže chybět u zádného výrobce, škoda, že všichni nedělají hlavně s naším jezdcem Engem.

 

 

SUNSTAR
Firmu SUNSTAR bude asi nutno začít brát ve své cenové kategorii vážně. Zcela nepokrytě se hlásí k tomu, že chce být jednou z vedoucích značek. Pomalu odeznívá především orientace na americký trh a nadále dochází k velkému nárustu modelů i evropských značek. Vzhledem i k vzrůstající kvalitě se SUNSTAR stává levnější alternativou k jiným dražším značkám, zvláště u modelů rally a WRC. Nadále bude rozšiřována i řada velmi dobře se prodávajích londýnských autobusů v limitované sérii ( zde malé upozornění, některé typy jsou již vyprodány ) a firma zabrousila i do modelů z kosmu. Úplnou novinkou byl i model v měřítku 1:12.

Z těchto modelů se mohou stát hity letošního roku, zvláště pro příznivce 60. a 70. let

příznivci amerik také nepřijdou zkrátka

Ovšem nejlepší byla řada vozů rally

řada autobůsů byla rozšířena o provedení bez střechy a Bedford z roku 1939

a toto je první model v měřítku 1:12, ale vzhledem k volbě vozu nevím, nevím zda to zachrání dobrá cena

a pro příznivce kosmu máme tuto sondu z Marsu