KADEN
Jestliže jsem Vám v loňském roce slibovali, že letos budete na stánku KADEN překvapeni, tak letos musíme říci, že překvapení je slabé slovo. Na stánku firmy KADEN totiž vybuchla bomba. KADEN totiž představil takové množství novinek, jako za několik let dohromady. Bohužel, ale na své si v tomto stánku přijdou pouze milovníci trucků. Další smutnou zprávou je, že většinu modelů lze zakoupit pouze u firmy Tekno a ceny nejsou zrovna malé. Kdo firmu Tekno nezná, i když se mi to nechce věřit, že by ji někdo neznal, tak vězte, že firma Tekno vyrábí už od roku 1928 modely převážně nákladních aut ve špičkové kvalitě a většinou i v limitované sérii. A několik posledních let se tyto modely rodí převážně ve firmě Kaden. Pokud budete mít někdy v Holandsku čas, vřele doporučuji návštěvu muzea firmy Tekno. Bližší informace najdete na www.tekno.nl . A nyní se můžete pokochat pohledem na opravdu bezkonkurenční modely nákladních aut.

Bohužel tento pohled viz. níže nás již tak netěšil

 

 

KYOSHO
Ve stánku firmy Kyosho to vypadalo stejně jako každý rok, prostě spousta novinek. Letos jsme ještě neměli čas se věnovat RC modelů, ale příště to jistě napravíme. Z kovových modelů nás potěšila snad už skoro finální verze Ferrari Enzo v měřítku 1:12, nepřehlédnutelný byl také model Fiatu 131 Abarth, kterého se již nemůžeme dočkat. Příznivce Nissanu Skyline zcela jistě potěší další typy tohoto legendárního vozu. K vidění byla také spousta cestovních aut BMW, Mercedes-Benz a Audi, z nichž už značnou část najdete v naší nabídce. Jediným mínusem firmy Kyosho je, že jejich modely jsou v Evropě špatně dostupné a to jak v měřítku 1:18, a zvláště měřítko 1:43 , což se ani letos po dlouhém jednání nepodařilo vyřešit. tak snad příště.

 

 

LOOKSMART
Ve stánku firmy Looksmart Vás jako každý rok nejdřáve zaujme něčím vyjímečné auto. Ani letos tomu nebylo jinak a dominantou stánku byla Audi Allroad quattro concept. Jinak bylo vše jako vždy - dokonale propracované modely v měřítku 1:43.